facebook twitter pinterest instagram Youtube Blog
MENU
Reservas
Todo incluído Ofertas

 

HOTEL Y APARTHOTEL: Nos encontramos en la posguerra cuando Josep Casanovas i Marginet, no siendo el heredero se tiene que marchar de Prullans para ganarse la vida. Trabajó en los almacenes Jorba de Manresa pero no pudo dejar de pensar ni un momento en Prullans y sobretodo de la sierra del Cadí. Explicaba a sus compañeros con pasión las magnificencias del paisaje de la Cerdanya y finalmente regresó a Prullans por nostalgia. Allí conoció a una joven del vecino pueblo de Martinet hija de la Fonda Pirineos, Maria Teresa Isern i Planas con quien se casó. Y entre los dos salió el proyecto de construir un hotel para poder ofrecer a la gente la posibilidad de poder disfrutar del paisaje de Prullans. Los habitantes de Prullans les tomaros por locos.

Con la miseria de la posguerra recogieron las piedras de una antigua fábrica de lanas y consiguieron la madera directamente del bosque de forma que el 1944 finalizaron lo que sería el primer edificio del Hotel Muntanya. No será hasta el 1947 después del nacimiento de su primera hija Montserrat que inauguraron el hotel. En aquella época llegar a Prullans de Cerdanya era toda una epopeya. Tras un largo viaje en ferrocarril desde Barcelona o Perpiñán, un coche de línea acercaba los clientes hasta el cruce donde un servicio de diligencia del hotel recogía los clientes con una jardinera tirada por un mulo..

Este primer edificio se bastió un campo abierto rodeado de perales y manzanos. El hotel no ha dejado ni un año de mejorar sus instalaciones pasando por distintas fases de ampliación. Las habitaciones en sus inicios eran todas sin baño..

A principios de los 70 en la casa de enfrente se construyó la residencia Maria Montserrat con habitaciones más amplias y mayoritariamente con baño. El 1987 de murió el fundador, don Josep Casanovas y entonces su hija Montserrat con el respaldo de su marido e hijos se encargó de la dirección del hotel. Poco después se cerró la residencia hasta que el 1996 se reformó naciendo el Aparthotel Ca l’Aurèn..

Esta es la historia de un edificio pero de manera paralela e inseparable fluye la historia de la familia Casanovas-Isern y sobretodo las historias de los clientes. En la actualidad, 60 años después siguen viniendo la tercera y cuarta generación de los primeros clientes. La historia la seguimos escribiendo todos juntos y el Hotel Muntanya sigue siendo un referente de calidad para las vacaciones en los Pirineos..

 

CÀMPING: Pels volts del 1969 l’Artur Isern i Domingo encara era tractant i agricultor. Veïent que els fills s’anaven fent grans i que no li acabava de veure massa futur a la professió va decidir d’apostar en el món del turisme. Llavors va començar a fer permutes de terres per tal que aquell prat prop de la N-260 fos suficientment gran com per obrir-hi un càmping. Els inicis com sol passar no fóren fàcils i moltes vegades el màrketing corresponia en aturar les caravanes que passaven per la carretera direcció Andorra i proposar-los d’aturar el seu viatge i instal.lar-se en aquell càmping amb tant maques vistes sobre el Cadí.

 

La primera piscina era una bassa en el torrent de Vià. Posteriorment amb l’aigua del torrent es construí una piscina que avui en dia seria vista més una presa que una piscina. Sens dubte que aquestes zones de bany varen suposar una revolució en el poble de Prullans.

El fet que sens dubte suposà una revolució dins el món del càmping a casa nostra fou quan l’any  1975  es convertí en el primer càmping d’hivern d’Espanya. En adaptar totes les instal.lacions al fred i en obrir tot l’any

Una anècdota que mostra la visió de futur de l’Arturo Domingo és quan es plantejà de comprar a la RENFE antics vagons per posar-los al càmping.  Finalment no ho va fer però sens dubte al cap dels anys aquesta idea es va materialitzar amb els mob

il-homes i els bungalows que avui omplen tots els càmpings d’arreu.

L’any 1967 el Sr Artur Isern Domingo inaugura el Càmping La Cerdanya a Prullans. El càmping obre només la temporada d’estiu i els clients d’aquells anys eren turistes estrangers que estaven de pas cap a  Andorra i en veure el càmping acampaven algun dia i turisme nacional familiar majoritàriament de la zona metropolitana de Barcelona.

La política del càmping va ser la de fidelitzar la clientela i aquestes famílies van començar a venir cada temporada d’estiu.

Degut a les inclemències meteorològiques la temporada d’estiu és molt curta i si ho afegim a un augment de les exigències de comoditat lògiques de l’evolució que ha viscut la societat fa que progressivament aquestes famílies decideixin comprar caravanes.

Les caravanes van augmentant cada any i ràpidament passen a ocupar la majoria de parcel.les. La comoditat d’aquests allotjaments i l’existència d’estacions d’esquí molt a prop del càmping fa que hi hagi una demanda de clients que ens proposin de poder instal·lar la caravana durant la temporada d’esquí.

L’any 1975 veient les possibilitats que ofereix obrir a l’hivern es comencen les obres per a poder obrir  (aigua calenta, calefacció als sanitaris, restaurant,etc) i som també pioners en instal·lar plaques solars tèrmiques.

L’any 1976 el Càmping la Cerdanya és el primer càmping a obrir també la temporada d’hivern de tot l’Estat Espanyol.

És també el 1976 quan s’inauguren els 3 primers bungalows per tal de trobar un allotjament que permeti un confort en el càmping tot l’any.

Això permet que moltes de les famílies que venien la temporada d’estiu decideixin venir també la temporada d’hivern.

Les inclemències del temps altra vegada juguen en contra i els avancés de les caravanes quan hi ha nevades moltes vegades cedeixen. Això porta a buscar sistemes de reforçar els avancés o a què es portin els primers mobilhomes.

El 1989 es realitzen les reformes necessàries per a adaptar el càmping a la nova normativa de turisme.

El 1991 es procedeix a ampliar el càmping i en diferents etapes s’han anat instal·lant bungalows ja que moltes famílies en fer-se grans demanen poder seguir venint al càmping amb més comoditat.

El que ha fet el Càmping la Cerdanya des del 1947 ha estat fidelitzar els clients i adaptar-se als canvis i tendències dels seus clients. Hem estat sempre una empresa innovadora i pionera en el món del càmping. La prova de l’eficàcia en aquesta  fidelització és que molts dels primers clients segueixen venint al nostre càmping i molts altres s’han quedat en el territori comprant-se segones residències a Prullans i pobles dels voltants.

En aquests moments amb les 330 parcel.les i els 40 bungalows és el càmping més gran de la província.

Plano de servicios