facebook twitter pinterest instagram Youtube Blog
MENU
Reserves
Ofertes

Sent la natura enmig de grans paratges naturals, i descobreix infinitat d'espècies animals: el picot negre, el trencalòs, l'àguila...

ZONES PROTEGIDES PRÒXIMES:

–         Parc Natural Cadí-Moixeró

El Parc natural Cadí – Moixeró abarca les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya. El coll de Tancalaporta és el punt d’enllaç de les serralades del Cadí i del Moixeró, amb una llargada total de 30km i una altitud que oscil·la els 800m la zona més baixa i 2642 la zona més alta, essent el Pedraforca, La Tosa i el Puigllançada els pics més destacats de la zona.

La flora, a diferència de la resta de vegetació del Pirineu de Catalunya és típica del nord d’Europa o de l’àrtic, degut a les baixes temperatures, l’altitud i l’alta humitat. Hi arriben a conviure fins a 1400 espècies diferents.

De la fauna, destaquem el Picot negre, simbol del Parc,  l’isard i els cabirols.

L’activitat més popular dins el Parc és el senderisme, i algunes de les rutes més realitzades són: Camí dels Bons Homes, Cavalls del Vent, Ruta de l’Ermità, Ruta dels Segadors, Camí Picasso, Marxa Cicloturista al Cadí-Moixeró, Pedals de Ferro, Volta al Cadí-Moixeró (BTT).

Al Cerdanya EcoResort tenim excursions guiades preparades al voltant d’aquest entorn natural màgic, i per als clients que vulguin anar per lliure. Tenim a la vostra disposició 14 Roadbooks amb les rutes més espectaculars, amb diferents distàncies, desnivells i dificultat, per als més petits de la família i per als més aventurers.

Més info: Parc Natural Cadí Moixeró

–         Reserva Natural Alt Urgell-Cerdanya

La Reserva Natural de l’Alt Pirineu abarca les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, essent el parc natural més gran de Catalunya, i on es localitzen les alçades màximes del territori, un exemple són els cims més populars com la Pica d’Estats (3.143m) i el Monteixo (2.905m). També hi destaca l’estany glacial més extens de Catalunya, el Certascan o els avencs més profunds de fins a -320m, la Cigalera de l’Obaga de Valeran.

De la flora de la Reserva Natural cal mencionar la vegetació d’influència mediterrània a la part més baixa, i de caràcter eurosiberià o boreoalpí a les parts altes, amb abundants boscos de pi negre i avets.

El gall fer és el protagonista de la fauna de la Reserva Natural, juntament amb els voltors o el trencalòs. A part dels mamífers herbívors  com l’isard o el cérvol, cal destacar la presència de l’ós bru, que després de la seva re-introducció al parc el 1996, actualment hi han registrats 12 individus.

Al Cerdanya EcoResort els podem informar de les activitats a realitzar durant totes les èpoques de l’any a la Reserva Natural de l’Alt Pirineu, des d’esports d’aventura fins a les rutes més clàssiques.

Més info: Reserva Natural Alt – Urgell – Cerdanya

 

–         Parc Naturel des Pyrenées Catalanes

Parc Natural dels Pirineus Catalans abarca les comarques de la Cerdanya, el Capcir i Conflent. La seva altitud mínima és a Vilafranca de Conflent a 300m i la màxima a 2922 al Pic Carlit. Altres muntanyes conegudes del Parc Natural són el Puigmal i el Canigó. També en són populars els seus llacs, com la Bollosa o el Matamala.

La fauna i flora és la típica del clima mediterrani i Atlàntic, on destaquen els boscos d’alzina fins a pi negre i avets. Els animals més comuns de la zona són el trencalòs i l’isard.

A l’estiu  és una zona ideal per disfrutar de les cascades  amb rutes a peu, a cavall o BTT, i a l’hivern per esquiar o fer circuits amb raquetes de neu.

Des del Cerdanya EcoResort els oferim activitats i excursions que poden realitzar en aquesta zona del Parc Natural dels Pirineus Catalans.

Més info: Parc Natural des Pyrenées Catalanes

 

Plànol de serveis