Eco Horts El Verger Cerdà

Benvingut a un món més ecològic

Inici > Instal·lacions i serveis > Restaurants > Eco Horts El Verger Cerdà

Aprofiteu els productes 100% ecològics dels nostres horts i les visites guiades per entendre tot el seu funcionament i els seus beneficis! Descobriu la permacultura!

LOGO HORT Cerdanya EcoResort Pirineus

Al Cerdanya EcoResort estem decidits a integrar  compromisos ecològics a la nostra empresa per millorar la qualitat de l’estada dels nostres clients i minimitzar el nostre impacte a la terra i a la seva biodiversitat. Proposem alternatives ecològiques per a una alimentació més sana i més respectuosa amb el medi ambient.

Gran part de les verdures dels nostres restaurants provenen dels horts ecològics El Verger Cerdà!

Des de 2014 conreem les nostres pròpies pomes, que es poden assaborir durant tota l’època de tardor, 100% ecològiques i lliures de químics. D’altra banda oferim als nostres clients de tota la vida del càmping una parcel·la de terra a la zona de la Granja&Parc per a que puguin conrear els seus propis productes de manera natural: durant l’estiu ens obren les portes dels seus horts per presentar-nos tot el seu treball!

L’any 2017 vam començar un gran projecte, la nostra pròpia permacultura, amb l’objectiu de proveir els nostres Restaurants Arç i KM Cerdanya! Des de llavors hem estat treballant amb el nostre hort i buscant tècniques per millorar-lo. Actualment disposem d’un hivernacle que ens permet cultivar també a l’hivern.

Visita horts Natura Cerdanya EcoResort Pirineus

La força de la permacultura

  • Cap emissió de C02: no fem servir embalatges (no al plàstic, no a l’alumini…).
  • Els productes estan destinats als nostres restaurants ARÇ i KM Cerdanya: boníssims, saludables i de temporada!
  • Oferim un contacte directe amb la terra a cada visitant, sobretot als més petits.
  • Excursions guiades per la família Isern Casanovas per descobrir els secrets del verger.
  • A poca distància del Cerdanya EcoResort

Què és la permacultura?

L’humà s’ha allunyat tant de la naturalesa amb les indústries, que s’ha oblidat que existeix una harmonia natural entre tots els éssers vius. L’evolució de la vida és basa en l’intercanvi de residus entre si. Per exemple, emetem CO2 que serveix a les plantes per fer la fotosíntesis, i elles rebutgen l’oxigen que és necessari als humans per respirar. Començar una permacultura és tornar a escoltar la terra, treballar amb ella i tots els seus microorganismes al ritme de cada un i amb plantes adaptades a la zona.

Els residus que consumim tornen a la terra per ajudar a produir nous aliments. És un cicle sense escombraries, l’equilibri perfecte entre l’humà i la naturalesa.

horts permacultura Cerdanya EcoResort Pirineus

Visita horts Natura Cerdanya EcoResort Pirineus

Per treballar totalment amb la terra i retornar els residus, hem de transformar-los en adobs. Així, comencem el nostre compostatge, fet amb tots els residus orgànics. Amb temps i molta paciència, tots aquests residus (pells de verdures, restes de menjar…) són transformats pels macroorganismes en adobs que ens serviran de fertilitzants 100% naturals.

Curiosos? Aprofiteu les excursions guiades amenitzades per la mateixa família Isern Casanovas. El David, el director de l’Hotel, i Nuria, la seva dona, els explicaran detalladament i amb molt de gust els detalls d’aquest gran projecte. Mira el planning d’activitats per no faltar en aquesta trobada!

Logo Ecològic EcoResort Pirineus

Eco Horts El Verger Cerdà

  • Tota la nostra producció és ecològica: no fem servir pesticides químiques!
  • Reguem amb aigua reciclada de la pluja amb un sistema de compta gotes per a no malgastar-la!
  • Cap emissió de CO2: No fem servir embalatges (ni plàstics, ni alumini).
  • Tot el que produïm és portat als nostres restaurants per a què els nostres clients puguin gaudir de productes ecològics i de qualitat!