facebook twitter pinterest instagram Youtube Blog
MENU
Reserves
Ofertes

 

HOTEL i APARTAMENT: Ens trobem en la postguerra quan el Josep Casanovas i Marginet, cabaler de la Torre ha de marxar de Prullans per a guanyar-se la vida. Va a treballar als magatzems Jorba de Manresa però no pot deixar de pensar en Prullans i en la serralada del Cadí ni un sol dia. Ell explica amb tot detalls el paisatge del seu poble als seus companys, finalment torna a Prullans d’enyorança. Allí coneix a una jove de Martinet filla de la Fonda Pirineus, la Maria Teresa Isern i Planas amb qui es casarà. I entre els dos sorgeix el projecte de realitzar un hotel per tal d’oferir a la gent la possibilitat de gaudir del paisatge de Prullans. Són presos per bojos pels prullanencs.

 

 

Amb la misèria de la postguerra van recollir les pedres d’una antiga fàbrica de llana i anant al bosc a buscar la fusta van construir el primer edifici de l’Hotel Muntanya, era el 1944 però no serà fins al 1947 després de néixer la seva primera filla, la Montserrat que no inauguraran l’hotel. En aquella època calia fer un llarg viatge en tren des de Barcelona o des de Perpinyà fins a Puigcerdà, allí agafar el cotxe de línia i llavors l’hotel tenia un servei de diligència amb una jardinera tirada per una mula que anava a buscar els clients a la carretera. Arribar a l’hotel era tota una epopeia.

Aquest primer edifici es bastí en un camp obert al voltant del qual hi hagué una plantació de pomeres i pereres.
L’hotel va tenir diferents fases de construcció cada vegada engrandint-lo més. Les habitacions eren totes sense bany i molts clients conten les anècdotes de com havien de vigilar per al porta quan sortia algú per tal de poder-hi entrar a cuita corrents.

A principis dels 70 a la casa del davant s’hi va construir la residència Maria Montserrat amb habitacions més àmplies i majoritàriament amb bany. El 1987 es morí el fundador el Josep Casanovas i llavors la Montserrat agafà la direcció de l’hotel recolzada pel seu marit i fills. Poc després es tancà la residència Maria Montserrat fins que el 1996 es reformà tot sorgint l’aparthotel Ca l’Aurèn.
Aquesta és la història d’un edifici però de manera paral·lela i inseparable flueix la història de la família Casanovas-Isern i sobretot les històries dels clients. En l’actualitat i més de 60 anys després segueixen venint la tercera i quarta generació d’aquells primers clients. La història la seguim escrivint tots plegats i l’Hotel Muntanya segueix essent un referent de qualitat per a les vacances als Pirineus.

 

CÀMPING: Pels volts del 1969 l’Artur Isern i Domingo encara era tractant i agricultor. Veïent que els fills s’anaven fent grans i que no li acabava de veure massa futur a la professió va decidir d’apostar en el món del turisme. Llavors va començar a fer permutes de terres per tal que aquell prat prop de la N-260 fos suficientment gran com per obrir-hi un càmping. Els inicis com sol passar no fóren fàcils i moltes vegades el màrketing corresponia en aturar les caravanes que passaven per la carretera direcció Andorra i proposar-los d’aturar el seu viatge i instal.lar-se en aquell càmping amb tant maques vistes sobre el Cadí.

 

La primera piscina era una bassa en el torrent de Vià. Posteriorment amb l’aigua del torrent es construí una piscina que avui en dia seria vista més una presa que una piscina. Sens dubte que aquestes zones de bany varen suposar una revolució en el poble de Prullans.

El fet que sens dubte suposà una revolució dins el món del càmping a casa nostra fou quan l’any  1975  es convertí en el primer càmping d’hivern d’Espanya. En adaptar totes les instal.lacions al fred i en obrir tot l’any

Una anècdota que mostra la visió de futur de l’Arturo Domingo és quan es plantejà de comprar a la RENFE antics vagons per posar-los al càmping.  Finalment no ho va fer però sens dubte al cap dels anys aquesta idea es va materialitzar amb els mob

il-homes i els bungalows que avui omplen tots els càmpings d’arreu.

L’any 1967 el Sr Artur Isern Domingo inaugura el Càmping La Cerdanya a Prullans. El càmping obre només la temporada d’estiu i els clients d’aquells anys eren turistes estrangers que estaven de pas cap a  Andorra i en veure el càmping acampaven algun dia i turisme nacional familiar majoritàriament de la zona metropolitana de Barcelona.

La política del càmping va ser la de fidelitzar la clientela i aquestes famílies van començar a venir cada temporada d’estiu.

Degut a les inclemències meteorològiques la temporada d’estiu és molt curta i si ho afegim a un augment de les exigències de comoditat lògiques de l’evolució que ha viscut la societat fa que progressivament aquestes famílies decideixin comprar caravanes.

Les caravanes van augmentant cada any i ràpidament passen a ocupar la majoria de parcel.les. La comoditat d’aquests allotjaments i l’existència d’estacions d’esquí molt a prop del càmping fa que hi hagi una demanda de clients que ens proposin de poder instal·lar la caravana durant la temporada d’esquí.

L’any 1975 veient les possibilitats que ofereix obrir a l’hivern es comencen les obres per a poder obrir  (aigua calenta, calefacció als sanitaris, restaurant,etc) i som també pioners en instal·lar plaques solars tèrmiques.

L’any 1976 el Càmping la Cerdanya és el primer càmping a obrir també la temporada d’hivern de tot l’Estat Espanyol.

És també el 1976 quan s’inauguren els 3 primers bungalows per tal de trobar un allotjament que permeti un confort en el càmping tot l’any.

Això permet que moltes de les famílies que venien la temporada d’estiu decideixin venir també la temporada d’hivern.

Les inclemències del temps altra vegada juguen en contra i els avancés de les caravanes quan hi ha nevades moltes vegades cedeixen. Això porta a buscar sistemes de reforçar els avancés o a què es portin els primers mobilhomes.

El 1989 es realitzen les reformes necessàries per a adaptar el càmping a la nova normativa de turisme.

El 1991 es procedeix a ampliar el càmping i en diferents etapes s’han anat instal·lant bungalows ja que moltes famílies en fer-se grans demanen poder seguir venint al càmping amb més comoditat.

El que ha fet el Càmping la Cerdanya des del 1947 ha estat fidelitzar els clients i adaptar-se als canvis i tendències dels seus clients. Hem estat sempre una empresa innovadora i pionera en el món del càmping. La prova de l’eficàcia en aquesta  fidelització és que molts dels primers clients segueixen venint al nostre càmping i molts altres s’han quedat en el territori comprant-se segones residències a Prullans i pobles dels voltants.

En aquests moments amb les 330 parcel.les i els 40 bungalows és el càmping més gran de la província.

xec Plànol de serveis