Sostenibilitat

Compromesos amb el medi ambient, amb la societat i els nostres treballadors

Inici > Sostenibilitat

Al Cerdanya EcoResort posem el cor de la nostra empresa en la natura, en el respecte al medi ambient, a la cultura i en la societat rural i per això ens ens hem proposat seguir uns compromisos de sostenibilitat. Gaudim fent un món millor!

SOSTENIBILITAT icona energia Cerdanya EcoResort Pirineus

Energia

SOSTENIBILITAT icona Cerdanya EcoResort Pirineus

Aigua

SOSTENIBILITAT icona gastro Cerdanya EcoResort Pirineus

Gastronomia

SOSTENIBILITAT icona Cerdanya EcoResort Pirineus

Reciclatge

Col·laboracions socials

SOSTENIBILITAT icona Cerdanya EcoResort Pirineus

Tallers de natura

SOSTENIBILITAT icona Cerdanya EcoResort Pirineus

Permacultura

  

Benvinguts a la Cerdanya, la gran vall del Pirineu

La Cerdanya és una de les zones amb més biodiversitat d’Europa, amb més de 3000 hores de sol al any. Un paisatge forjat des de temps prehistòrics pels humans que han viscut en harmonia amb la natura, creant una identitat pròpia dins el Pirineu, i és el nostre deure i el nostre desig cuidar d’aquest entorn únic al món.

Des de fa uns anys estem vivint un canvi ambiental, la naturalesa es mor, i els causants som els humans. Al Cerdanya EcoResort hem decidit de no ser espectadors sinó actors, sempre amb l’ajuda dels nostres clients.

Som una empresa familiar amb uns valors que es transmeten de generació en generació, i intentem proposar serveis que siguin el màxim respectuosos possible amb el medi ambient i al mateix temps, sensibilitzar als nostres clients convidant-los a adoptar una actitud eco-responsable!

Acreditació de la distinció Biosphere

  

SOSTENIBILITAT icona energia Cerdanya EcoResort Pirineus

Energia

Al Cerdanya EcoResort el 90% de l’energia que fem servir és renovable. Fa més de 25 anys que treballem en l’energia sostenible i cada cop apostem més per ella. Disposem de diferents tipus de plaques solars tèrmiques i fotovoltàiques instal·lades en tots els nostres establiments. L’energia per fer funcionar la calefacció l’obtenim de la biomassa, que produeïx energia a partir de restes de fusta.

Per a la il·luminació fem servir els LEDs, llums que consumeixen un 90% menys que les tradicionals produïnt la mateix quantitat de llum i a més tenen una vida més llarga! També tenim instal·lats detectors de presència per a no malgastar aquesta llum.

SOSTENIBILITAT icona Cerdanya EcoResort Pirineus

Aigua

L’aigua és un recurs preuat i és necessari que ens esforcem en preservar-la reduint el seu consum.

Per fer-ho, al Cerdanya EcoResort tenim dipòsits pluvials que recullen aigües de canaleres i de regs per a omplir les piscines i regar els nostres horts, utlitzant sistemes de reg gota a gota per no malbaratar aigua. També tenim cisternes amb dos nivells de buidatge, reguladors de pressió d’aigua a totes les aixetes i a totes les dutxes.

La bugaderia és un servei que consumeix molta aigua, així que realitzem els canvis de tovalloles i llençols només quan els clients les deixen a terra. Premiem els clients que reutilitzen les tovalloles regalant Euro-Cerdans.

Per a no contaminar les aigues amb químics facilitem sabó i xampú ecològic i els nostres productes de neteja estan certificats amb el Ecolabel Europeu.

SOSTENIBILITAT icona gastro Cerdanya EcoResort Pirineus

Gastronomia

Volem garantir als nostres clients una alimentació saludable amb el 70% dels productes ecològics, 70% sense gluten, 70% dels plats vegetarians, 70% de cuina catalana dels Pirineus i 70% de productes de proximitat per encoratjar l’economia de la regió i reduir les emissions de CO2. Busquem productes de comerç just com el café que utilitzem actualment.

L’aigua que donem als nostres clients és ionitzada i produïda per nosaltres, que neutralitza l’àcid del cos i és antioxidant, una forma saludable d’hidratar-se.

Tota la collita dels nostres horts va directament als nostres restaurants perquè tothom pugui gaudir de productes frescos, de temporada i ecològics!

SOSTENIBILITAT icona Cerdanya EcoResort Pirineus

Reciclatge

El nostre desafiament actual és reduir al màxim els residus. El 40% dels residus domèstics són material compostable, de forma que tot allò que és orgànic torna de nou al seu origen, la naturalesa. El cicle perfecte de la permacultura, és sense residus! El menjar dels restaurants que no es gasta el fem servir per a compostatge o bé per alimentar els animals de la nostra granja.

Reciclem els olis, piles, paper, plàstics i llaunes, vidre, matèria orgànica, i per a no contribuïr en l’ús de productes d’un sol ús, hem pres petites mesures preventives com ara l’instal·lació de distrbuïdor de sabó (100% ecològic) a les habitacions i altres accions com posar la d’esmorzar melmelada en un pot comú! Comprem també papereria i utilitzem prospectes 100% reciclables i certificats amb el Ecolabel Europeu i el label ambiental FSC i PEFC.

SOSTENIBILITAT icona Cerdanya EcoResort Pirineus

Col·laboracions socials

Durant l’any portem a terme diverses accions de col·laboració social i mediambiental. Estem molt implicats i participem en moltes associacions directament per a potenciar el teixit social i cultural així com amb diverses ONG.

Per exemple, col.laborem amb entitats que lluiten per a preservar el gallfer o que estudien el canvi climàtic a través de les Marmotes.

Social Cerdans

Cuidar de l’entorn té premi! Venir amb vehicle elèctric, reutilitzar les tovalloles, compartir cotxe, no llençar el menjar, recollir brossa de la natura. El nostre equip et premiarà amb monedes de social cerdans i podràs donar les teves aportacions a diferents ONG’s que canvien trimestralment, territoris i projectes socials. Llavors som nosaltres qui convertim aquestes monedes de fusta en donacions per cada ONG.

SOSTENIBILITAT icona Cerdanya EcoResort Pirineus

Tallers de natura

Organitzem excursions i sortides a la natura, guiades per experts en la fauna pirinenca. Observare, i aprendrem sobre espècies com les marmotes o el trencalòs, com també de la flora dels Pirineus!

El focus d’aquests tallers mediambientals són de donar a conèixer el nostre entorn i tot el que forma part d’aquest i prendre consciència del perill d’extinció en què es troben algunes d’aquestes espècies.

SOSTENIBILITAT icona Cerdanya EcoResort Pirineus

Permacultura

La permacultura, una forma de veure el món que apliquem en la nostra horta i que inspira la nostra empresa.

La permacultura és molt més que una forma de cultivar la terra de forma regenerativa, és un nou enfocament per a viure de manera més harmònica amb la terra.


Formem part de la marca de cuina Catalana, que aspira a promoure la cuina tradicional i de qualitat de la regió, per a preservar el patrimoni local i l’entorn rural.

Participem al desenvolupament sostenible del territori, respectant certes politiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

Col·laborem amb la lluita contra el turisme amb animals salvatges, sobretot els que estan en perill d’extinció. Apostem per alternatives ètiques als turistes que vulguin conèixer als animals de manera responsable i donen suport al treball de santuaris i centres de rescats reals.

Certifat per Ceres Ecotur


Els nostres treballadors!

Sense la col·laboració i la feina de tots els nostres treballadors el Cerdanya EcoResort i tots els seus valors no serien possibles!

HORTS FOOD ECO Cerdanya EcoResort Pirineus